Τρόποι Διαλογισμού

Διαλογισμός
Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο στις σχέσεις. Χρειάζεται να αιτούμαστε αυτό που θέλουμε χωρίς να προσβάλουμε τους άλλους. Χρειάζονται τρόποι για να επιζούμε σ' αυτόν τον "δούναι - λαβείν" κόσμο. Ένας καλός κώδικας επικοινωνίας εμπλουτίζει και ολοκληρώνει τις μέρες μας. Αναρωτήθηκε κανείς ποιες είναι οι ικανότητες επικοινωνίας με τους άλλους που έχει; Το πως αντιμετωπίζει κανείς τα ζητήματα, επηρεάζει τις σκέψεις - και με τη καλοσύνη προς τους άλλους εγείρονται οι καλές σκέψεις και συνεπώς καλύτερες λέξεις προβάλουν τη σωστή στιγμή σε κάθε επικοινωνία μας.

Η καλοσύνη είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στη φιλία. Με μια φιλική στάση, ποτέ οι άλλοι δεν απορρίπτουν ένα αίτημά μας. Αισθάνονται τη ζεστασιά μας και ανταποκρίνονται αμέσως για  να μας συνδράμουν.
  • Ο Διαλογισμός έρχεται να βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου της σωστής επικοινωνίας μας.
  • Ο Διαλογισμός αποκρυσταλλώνει τη μέρα και βοηθάει στην κατεύθυνση της επικοινωνίας και της προσέγγισης των στόχων μας - είτε στην οικογένεια μας, στους φίλους, στη δουλειά μας. Ό,τι κι αν κάνουμε, όπου κι αν είμαστε, χρειάζεται να έχουμε τη σωστή μέθοδο επικοινωνίας.
  • Εαν ασκούμαστε στον καθιστικό ή στον περιπατητικό διαλογισμό, αρχίζουμε με ένα προοίμιο αναπνοών - εισπνοή δύο μετρικών τόνων, εκπνοή το ίδιο. Συνεχίζοντας με τη ίδια μετρική τακτική, δεν μετράμε αλλά ακολουθούμε αυτόν τον ρυθμό. Σκέψεις, πράξεις συνδέονται με την αναπνοή. Όταν είμαστε αναστατωμένοι ή θυμωμένοι αισθανόμαστε αναταραχή και η αναπνοή μας γίνεται ακανόνιστη, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά. Αν συσχετίσουμε συνειδητά την αναπνοή μας στον προαναφερθέντα ρυθμό σκέψεις και σώμα ηρεμούν.
Έτσι κατά τον διαλογισμό αφιερώνουμε μερικά λεπτά να σκεφτούμε πως η καλοσύνη μας δημιουργεί εύκολη και αποτελεσματική επικοινωνία. Αντανακλά τις θετικές συγκινήσεις της καλοσύνης αποτρέποντας την εγωιστική διάθεση.

Καταργώντας τον εγωισμό στην επικοινωνία ανοίγει τη δίοδο προς όφελος και των δύο πλευρών.
Αντικαθιστώντας τον εγωισμό με την καλοσύνη είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να πάρεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι - οι άλλοι θα προθυμοποιούνται στο να σε βοηθήσουν παρά να επινοούν δικαιολογίες να απομακρυνθούν και να αποφεύγουν περαιτέρω επικοινωνία μαζί σου.

Τέλειωσε την περίοδο του διαλογισμού με μια σταθερή απόφαση να αντικαταστήσεις την εγωιστική διάθεση με καλοσύνη και φιλία στην επικοινωνία σου με τους άλλους. Αυτή η δεξιότητα εξασκείται με το να σκέπτεσαι και να επανεξετάζεις τις προσωπικές σου καταστάσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ερώτηση της Σφίγγας

Αλμπέρ Καμύ - Ο Ξένος

Γνωστοί - άγνωστοι